Ultrabook informatie

Thunderbolt in ultrabooks

Volgens intel zijn er aan het einde van 2012 meer dan 100 apparaten met een Thunderbolt connector. Tot nu toe is de Thunderbolt connector alleen nog maar door Apple in gebruik genomen.

De snelheid en mogelijkheden van Thunderbolt worden sterk aangemoedigd. Voor nu is het zeer interessant voor opslag mogelijkheden maar in de toekomst zullen hier steeds meer toepassingen bij komen.

Deze aankondiging werd gemaakt door Kirk Skaugen, VP Intel PC Client Group, tijdens een 52 minuten durende presentatie op de IDF conferentie in Beijing.

Later dit jaar zullen we de eerste ultrabooks kunnen verwachten met Thunderbolt

Thunderbolt

Thunderbolt is een eigen interface die ontworpen is door Intel, in samenwerking met Apple, om randapparatuur te verbinden via een serial bus met een computer. Thunderbolt is bedoeld als een vervanging voor de huidige bussen, zoals SCSI, SATA, USB, FireWire en PCI Express. Thunderbolt zorgt ervoor dat het aantal verschillende soorten poorten op een computer aanzienlijk kan worden verminderd. USB zorgt er eveneens voor dat vele, oude bussen gecombineerd kunnen worden tot een poort, maar de prestaties voldoen niet om aan de nieuwste technologieŽn zoals eSATA en DisplayPort te ondersteunen.

Thunderbolt heeft meer dan genoeg bandbreedte om welk protocol dan ook te ondersteunen. Intel belooft snelheden tot 10Gbps, tweemaal zo snel als USB 3.0. Door in de toekomst gebruik te gaan maken van glasvezel i.p.v. koperdraad zal dat de snelheid kunnen opdrijven tot 100Gbps.

17-04-2012

Informatie


Ultrabook Nieuws