Ultrabook informatie

Ultrabook Hardware specificaties

Om aan de criteria van een ultrabook te voldoen kun je een lijstje maken van hardware welke in de meeste ultrabooks terug is te vinden. Aangezien deze eisen niet zeer duidelijk zijn kan er in sommige gevallen van afgeweken worden.

Processor

Iedere ultrabook heeft een Intel processor; dit kan ieder van de nieuwe chips zijn, de I3, I5 of de I7. Iedere chip is van uitstekende kwaliteit met i& als beste. De meest gebruikte processor is de I5 door zijn goede prijs kwaliteit verhouding is deze ideaal voor het algemeen gebruik.

Besturingssysteem

Het overgrote deel heeft Windows 7 Premium 64-bit er op ge´nstalleerd.

Accu

Ultrabooks staan bekend om hun platte design, echter gaan de accuĺs daar nog niet in mee. De ontwikkeling van de accu loopt achter op de ontwikkeling van de rest van de onderdelen waardoor een accu veel ruimte in beslag neemt in een ultrabook. Dat wil niet zeggen dat de prestatie ook achter loopt. De accu van een ultrabook gaat minimaal 7 uur mee wat voldoende is voor een dag werken. De stand-by tijd van een accu is geweldig met soms wel meer dan 50 uur.

Grafische kaart

De meeste ultrabooks hebben een ge´ntegreerde grafische kaart. In 80% van de ultrabooks vind je de Intel HD Graphics 3000 chip. De performance en stabiliteit is uitstekend maar helaas niet gemaakt voor grote grafische spellen. Speel je graag en veel spellen dan is ene ultrabook misschien niet het juiste apparaat.

RAM

Iedere ultrabook op de markt heeft 4GB aan RAM. 4GB is ruim voldoende voor ons dagelijks gebruik. In de nabije toekomst verwachten we ook modellen met 8GB te gaan zien.

HDD/SSD

De SSD, ook wel Solid State Drives genoemd, is bijna een 'must have' voor een ultrabook. Door zijn snelheid en prestatie is hij ideaal voor ene ultrabook. Het enige nadeel is het opslagvolume dat helaas nog niet zo groot is als bij traditionele harde schijven.

Scherm

De schermen lopen tot 13.6". Er zijn inmiddels al aankondigingen voor een scherm van 15"

Gewicht

Het gemiddelde gewicht van een ultrabook is 1,2 kilogram. Hierdoor is dit een van de grootste pluspunten van een ultrabook.

20-03-2012

Informatie


Ultrabook Nieuws