Ultrabook informatie

Ultrabook

Ultrabook is een term die door Intel geÔntroduceerd is voor dunne en lichte notebooks. Deze notebooks moeten de markt tussen de laptop en de tablets gaan veroveren. Sinds de dood van de netbook is dit weer een markt welke steeds interessanter gaat worden.

Wanneer is het een Ultrabook

Volgens de richtlijnen van Intel mogen de laptops maar 20mm dik worden. De aanwezigheid van een Solid-State Drive is geen harde eis. Wel moeten de laptops Solid-State Drive-achtige prestaties bieden waardoor de ultrabook snel op kan starten. Intel stelt verder nog een aantal niet nader omschreven eisen, zoals dat ze 'veiligheid' en 'always on' functionaliteit moeten bieden.

Ultrabook versus MacBook Air

De Ultrabook moet de concurrentie aan gaan met de MacBook Air. De MacBook Air is een laptop van Apple. De laptop is gemaakt om erg gemakkelijk mee te nemen, ultra portable zoals Apple het zelf noemt. De MacBook Air is dun en licht door de aluminium behuizing. Hij was bij zijn introductie in januari 2008 de dunste laptop ter wereld.

Solid State Drive

De MacBook Air heeft geen optische schijfeenheid. Een solid-state drive is een medium om digitaal gegevens op te bewaren met behulp van niet-vluchtig geheugen zoals flash of vluchtig geheugen als bijvoorbeeld SDRAM. Typisch aan solid-state drives is dat er geen bewegende onderdelen gebruikt worden zoals ronddraaiende platters die wel in harde schijven te vinden zijn. Dankzij het ontbreken van bewegende onderdelen is de toegangstijd tot een willekeurig gegeven verwaarloosbaar klein en zullen er geen mechanische fouten meer optreden.Informatie


Ultrabook Nieuws