Ultrabook informatie

Western Digital maakt speciale harde schijf voor Ultrabooks

Western Digital, een van de pioniers en wereldleiders op het gebied van opslagtechnologie, levert vanaf vandaag de 7 mm dunne WD Scorpio Blue, de nieuwste toevoeging aan het portfolio van harde schijven van Western Digital met het laagste energieverbruik die op de markt van 2,5 inch schijven verkrijgbaar is. De nieuwe WD Scorpio Blue – een enkele, kleine behuisde schijf (small form factor) – is verkrijgbaar met een capaciteit van 320 GB en 500GB en voldoet aan de hoogste 400G-schokbestendigheidseisen. De schijf is compatibel met de standaard 9,5 mm slots en dat maakt de schijf een uitstekende opslagoplossing voor reguliere notebooks en voor de dunnere notebooks en Ultrabooks die een 7mm schijfhoogte vereisen.

"Consumenten werken graag met dunne en lichte pc’s, maar zijn vanwege de beperkte opslagcapaciteit van SSD-notebooks gedwongen selectief om te gaan met de opslag van bestanden", zegt Barber Brinkman – Sales Manager Benelux en Zuid-Afrika voor WD. "Met de lancering van de nieuwe WD Scorpio Blue 7mm mobiele harde schijven, maakt WD de combinatie van grote capaciteit, hoge betrouwbaarheid en databeveiliging met uitstekend powermanagement beschikbaar voor dunne en lichte notebooks."

De nieuwe WD Scorpio Blue 7mm harde schijven bieden:

  • Laag energieverbruik: Dankzij het geavanceerde powermanagement en algoritmes, is de manier waarop de schijf data zoekt geoptimaliseerd en dat vermindert het stroomverbruik aanzienlijk.
  • Schokbestendig: WD ShockGuard-technologie is opgevoerd naar de hoogste 400G schokbestendigheidseisen en dat beschermt het schijfmechanisme en het -oppervlak optimaal tegen schokken.
  • Koel en stil: Stilte is belangrijk voor een notebook-schijf. De exclusieve WhisperDrive-technologie van WD maakt stille prestaties mogelijk.
  • Betrouwbaar: WD SecurePark haalt de lees- en schrijfkoppen bij de schijf weg tijdens de opstart, het afsluiten en als de schijf uit staat. Dit voorkomt dat de koppen het schijfoppervlak raken en dat zorgt voor een betere lange termijn betrouwbaarheid, omdat de koppen minder snel slijten en tot een grotere schokbestendigheid als de schijf niet operationeel is.
  • Geteste compatibiliteit: WD voert in zijn FIT Lab en Mobile Compatibility Lab testen uit op honderden systemen en een veelvoud aan platforms om de consument de garantie te kunnen geven dat de schijven in specifieke systemen zullen werken.

Prijzen en beschikbaarheid

De Scorpio Blue 7mm 2,5 inch mobiele harde schijven van Western Digital zijn vanaf vandaag beschikbaar bij geselecteerde distributeurs en winkels in Nederland en hebben twee jaar garantie. De adviesprijs bedraagt: 79,99 euro voor 500GB (model# WD5000LPVT) en 69,99 euro voor 320GB (model# WD3200LPVT).

11-04-2012

Informatie


Ultrabook Nieuws